Az eddig nyilvánosságra hozottnál sokkal több több állat pusztult el a krefeldi állatkerti tűzben

2020.02.17. 16:09

Az eddig nyilvánosságra hozottnál jóval több, több mint 50 állat pusztult el a krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben.

A városi tanácsnak benyújtott dokumentumok szerint a tetőszerkezet acél maradványait le kell bontani, a munkálatok hétfőn kezdődtek. A papírok megemlítik, hogy több mint 50 állat pusztult el, holott eddig 30 állatról volt szó.

A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai a németországi Krefeld állatkertjében 2020. január 1-jén.Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az elpusztult állatok között van nyolc emberszabású majom, emellett arany oroszlánmajmocskák, ezüst selyemmajmok, fehérarcú sátánmajmok, törpe selyemmajmok, repülőkutyák és különböző trópusi madarak. Két csimpánz élte túl a megsemmisítő tüzet. Az állatkert korábbi tájékoztatása szerint mindketten a gyógyulás útjára léptek.

Virágok és mécsesek a németországi Krefeld állatkertjének bejáratánál 2020. január 1-jén.Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A dokumentumok szerint az égési törmelék, az üvegmaradványok és a megégett növények eltávolítása után következik a tető lebontása. A munkálatok zaja miatt valószínűleg el kell költöztetni a közelben lakó óriáskengurukat.

A tűzvész okozása miatt három nő ellen indult vizsgálat, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK