Legalább 24 embert meggyilkoltak dzsihadisták Burkina Faso északi részén egy protestáns templom elleni támadásban - közölték hétfőn biztonsági források és helybeliek.

Az egyik forrás beszámolt arról, hogy Pansi településen terroristák egy csoportja behatolt a templomba, ahol a hívek a vásárnapi istentiszteleten vettek részt. A támadók tizennyolc embert megsebesítettek, és elrabolták a templom lelkészét is - írja a The Guardian. Egyelőre nehéz képet alkotni a történtekről, mert a település lakossága a szomszédos faluba, Sebbába menekült - mondta egy lakos, akivel az AFP francia hírügynökség lépett kapcsolatba.

A nevét elhallgató nyilatkozó arról beszélt, hogy Sebbában rettegnek a helyiek. Ennek egyebek között az az oka, hogy a szélsőségesek már február 10-én is behatoltak a településre, és  a lelkész házából elraboltak hét embert. Három nappal később öt embert, köztük a lelkészt holtan találták meg. Két nő épségben megmenekült.

Burkina Fasóban, amely határos Malival és Nigerrel, 2015 óta 750-en haltak meg a terrortámadásokban, hatszázezer ember kényszerült lakhelye elhagyására. Tavaly a három országban négyezren vesztették életüket dzsihadisták támadásaiban.