A svédek már nem bíznak a rendőrségben

Vágólapra másolva!
Egy volt rendőr számolt be róla, hogy a svédek ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények mindennapossá válása miatt a svéd állampolgárok fokozatosan elvesztik a bizalmukat a rendőrségben, és önkéntes polgárőrségeket szervezhetnek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Nyheter Idag című hírportál jelentette először, hogy egy korábbi rendőr, Mustafa Panshiri szerint, ha a rendőrség rövid időn belül nem tesz lépéseket a svédellenes támadások csökkentésére, akkor

A kijelentése reakció volt a Svédországban egyre gyakoribb rasszista támadásokra, amelyek egyre brutálisabb formát öltenek. A hatóságok már több esetet is regisztráltak, amikor

a migránsok megverték, illetve le is vizelték áldozataikat,

és visszatérő motívum az „undorító svéd" kifejezés is, ami alátámasztja a bűncselekmények rasszista motivációját.

A bevándorló fiatalok a metrótól követték áldozatukat. Forrás: V4NA

Mikael Damberg svéd belügyminiszter szerint a támadások motivációja az, hogy a migránsok elveszítették a reményt, hogy beilleszkedjenek a svéd társadalomba.

Panshiri ezt a svéd állami tévében egy 2005-ös felméréssel cáfolta,

amit a Lundi Egyetem folytatott, és amely 11 migráns hátterű tinédzsert kérdezett, akik rendszeresen raboltak ki svédeket.

A kutatás úgy fogalmaz, hogy „a fiúk egyértelműen elmondták, hogy svédeket támadnak, mert ha látják őket a földön, ahogy a lábukat csókolják, erőt ad nekik. Zárásként megjegyezték, hogy a svédek nagyon félénkek, és még csak nem is ellenkeznek, amikor elveszik a cuccaikat".

Szintén felidézte, hogy

Panshiri szerint a no-go zónák kialakítása után a következő lépés az lesz, hogy az „őshonos svédek alakítanak majd önkéntes polgárőrséget, ha nem rendezzük a helyzetet".