Pánik Karachiban, kilenc embert ölt meg egy ismeretlen mérgező gáz

accident Horizontal DISASTERS
Security personnel wearing facemasks speak with a man outside an hospital entrance in Karachi on February 17, 2020, after a gas leak killed five people and sickened dozens of others in a coastal residential area in Pakistan's port city of Karachi. (Photo by Rizwan TABASSUM / AFP)
Vágólapra másolva!
Kilenc ember meghalt, több százan kórházba kerültek a pakisztáni Karachiban egy mérgező gáz miatt - írta az ABC News.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo megírta, rejtélyes gáz miatt halt meg hétfőn négy ember a pakisztáni városban, és több százan kórházba kerültek. A gáz miatt kedden újabb öt ember halt meg, így az áldozatok száma kilencre emelkedett, 650 embert pedig kórházban kezelnek különféle légszőszervi panaszokkal.

A városban érthető módon pánik tört ki,

a mérgező gáz forrását ugyanis még nem azonosították.

Biztonsági emberek Karachiban, egy kórház bejárata előtt. Több százan kerültek kórházba mérgezéses tünetekkel Forrás: AFP/Rizwan Tabassum

Kezdetben arra gyanakodtak, hogy az egyik kikőtőben veszteglő vegyszerszállító hajó tartályából szivárgott a mérgező gáz, de ezt a kikötői hatóságok cáfolták. Ugyanúgy cáfolták a szándékosságot, állításuk szerint

nem terrortámadás történt.

Tovább nehezíti a gáz forrásának azonosítását, hogy a kikötőben több ezernyi konténert kellene átvizsgálni. A hatóságok úgy döntöttek, a kikötő környékét evakuálják.