Egy ember meghalt, egy másik megsebesült, miután egy fegyveres tüzet nyitott egy bangkoki bevásárlóközpontban kedden - közölte a rendőrség.

A lövöldözés a thai főváros Century The Movie Plaza nevű üzletközpontjában történt. A hatóságok szerint személyes ügyről volt szó, és a fegyveres elmenekült a helyszínről. A rendőrség azonosította az elkövetőt, és hajtóvadászatot indított.

Tíz nappal korábban egy ámokfutó katona több emberrel végzett és sokakat megsebesített az ország északkeleti részén található Nahon Racsaszima Terminal 21 nevű plázájában. A férfi korábban végzett felettesével, majd több fegyvert és egy katonai terepjárót zsákmányolt a bázisról, ahol dolgozott.

Rendőr távozik a bangkoki Century The Movie Plaza nevű üzletközpontjából, miután egy fegyveres tüzet nyitott az épületben 2020. február 18-ánForrás: MTI/AP/-

Utóbbival hajtott a Terminal 21 nevű bevásárlóközponthoz, de út közben is rálőtt civilekre, egyebek között egy buddhista templomnál. A katona állítólag egy ingatlanügyben őt ért vélt igazságtalanságon bőszült fel, és felettesének egyik rokonára volt dühös.