Újabb román állampolgár fertőződött meg a Japánban veszteglő óceánjárón

2020.02.19. 10:01

Megfertőzte a Jokohamában rekedt üdülőhajón tartózkodó román állampolgárok egyikét a koronavírus – közölte a tokiói külügyminisztérium. A beteg a második román állampolgár, aki elkapta a COVID-19-re keresztelt kínai vírust - számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hajó fedélzetén 3700 utas és dolgozó tartózkodott. A tengerjárót azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült, megfertőzte a COVID-19 vírus.

Azóta a hajón a fertőzöttek száma elérte a 454-et, őket külön erre a célra kirendelt kórházakba vitték Japánban.

A hajó egészséges utasai ma hagyhatták el a karantént.

Újabb román állampolgárt fertőzött meg a koronavírus a jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjárónForrás: MTI/EPA/Hanai Toru

A Diamond Princess fedélzetén eredetileg 17 román állampolgár tartózkodott, 15-en a legénység tagjai voltak.

Az utóbbiak egyikének szervezetében egy hete mutatták ki a koronavírust. Az Arges megyei Bascov településről származó férfi állapota a bukaresti külügyminisztérium legutóbbi közlése szerint jó és stabil, egy japán kórházban kezelik. A második román állampolgár megbetegedéséről a tokiói külügyminisztérium keddi jelentésére hivatkozva a román Digi24 tévécsatorna számolt be.