Vádat emelnek Thomas Thabane lesothói miniszterelnök ellen is első felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolásának gyanújával - közölte csütörtökön a rendőrség.

Az 58 éves nőt 2017 nyarán, két nappal Thabane beiktatása előtt lőtték le a fővárosban, Maseruban. A gyilkosság miatt február elején a miniszterelnök mostani felesége, Maesaiah Thabane ellen már vádat emeltek, azzal a gyanúval, hogy nyolc bérgyilkost bízott meg a kormányfő volt feleségének meggyilkolásával.

Már korábban is felmerült, hogy maga a 80 éves kormányfő is gyanúba keveredhetett, ugyanis a nyomozás során kiderült, hogy a bűntény helyszínén kommunikációt bonyolítottak le a telefonjával.
A hivatalos vádemelés várhatóan pénteken történik meg - mondta el a lesothói rendőrfőkapitány helyettese.

A hír megjelenését követően nem sokkal Thomas Thabane bejelentette az állami rádióban, hogy "már nincs elég energiája az ország vezetésére", és "idős korára tekintettel" július végén lemond a kormányfői tisztségről.

A Dél-afrikai Köztársaság területébe ékelt, 2,2 millió lakosú királyság kormányának vezetőjét néhány napja saját pártjának végrehajtó tanácsa is azonnali lemondásra szólította fel.