Nem mindennapi eset játszódott le egy egyesült államokbeli autópályán, ahol egy jószándákú férfi gyakorlatilag pillanatok alatt két különböző balesetbe is belehalhatott volna. Csodával határos módon semmi baja nem lett.

A 24 éves Jeremiah Cribb egy Rowan megyét átszelő autópályán haladt, amikor meglátott egy elakadt autót a belső sávban - írták a helyi lapok a szerda hajnalban történt balesetről.

Cribb elmondta, hogy megállt segíteni, kiszállt a kocsiból, de hirtelen észrevette, hogy egy kamion száguld feléjük, ezért átugrott a szalagkorláton, nehogy elüsse.

Azt gondolta, hogy a két menetirányt elválasztó füves sávra érkezik, ehelyett azonban lezuhant a Yadkin-folyó hídjáról, egyenesen egy homokpadra, 23 méteres mélységbe.Amikor észrevettem, hogy a teherautó mindjárt nekimegy a kocsinak, ami aztán meg is történt, hirtelen reagáltam. Vaksötét volt, azt hittem, az elválasztó sávra ugrom, ehelyett jött a szabadesés - mesélte.

Az egyik salisbury-i tűzoltó, Jacob Vodochodsky kötélen leereszkedett hozzá. Először azt hitte, Cribb lebénult, kiderült azonban, hogy lábra tud állni. Kicsit szédült és nehezen kapott levegőt, de magára tudta venni a hámot, amellyel biztonságosan felhúzták.
Csodával határos az egész. Nem tudtuk volna elképzelni, hogy egy ekkora esés ilyen szerencsésen végződhet - mondta el Nicholas Martin helyi tűzoltóparancsnok.
Cribbnek eltört három bordája és az egyik tüdeje is megsérült, néhány napig kórházban kell maradnia.