Nem mindennapi égi jelenséget rögzített egy autó műszerfali kamerája Malajziában. A felvételen jól kivehető, hogya sötét éjszakai égbolton egyszercsak átrepül egy tűzgolyó - írja a BBC

Johor Bahrúban és Szingapúrban is láttak az égi jelenséget február 12-én az esti órákban. Egy autó fedélzeti kamerája is rögzítette a Jjohori autópályán menet.

A közösségi oldalon is többen írták, hogy láttak aznap a tűzgolyót az égen. Volt, aki azt hitte, hogy támadás történt. Amikor megláttam azt hittem, hogy megtámadták Szingapúrt! - mondta Izzat Asyraff Nahrawi.

A meteorvillanás 3,5-7,5 másodperc közötti volt. Világoszöld, kékes színe volt. Más bejelentés szerint viszont narancssárgás vöröses - írja a Malay Mail oldal.
Az erkélyemen álltam, amikor megláttam a robbanást, aztán másodpercekkel később eltűnt.- Először azt hittem, hogy a házam melletti tengerbe zuhan, vagy a közeli partra, olyan nagynak és közelinek tűnt. Őszintén azt hittem, hogy egy sci-fi filmben vagyok, mondjuk a Star Trek-ben – írta egy másik hozzászóló.

A szingapúri csillagászati egyesület szerint a NASA-nál illetve az Európai Űrügynökségnél nincs adat a szerdai tűzgolyóról.

A jelenségről a Nemzetközi Meteor Intézet is bejelentést kapott. Szerintük csupán egy normálisnál jobban világító meteorról van szó.