Sárga homok borította be a Kanári-szigeteket

homokvihar Kanári-szigetek Las Palmas
Las Palmas, 2020. február 23. Afrika nyugati partjai felől érkezett sárgás homok borítja a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Las Palmas város strandját 2020. február 23-án. A homokvihar beterítette a szigetcsoportot, csaknem teljesen eltakarta az eget, a reptereket lezárták, a repülőjáratokat törölték. MTI/EPA-EFE/Elvira Urquijo A.
Vágólapra másolva!
A Szaharából érkező homok lepte be a hétvégén a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Las Palmas várost, sárgára festve az eget a népszerű üdülőhely felett. A repülőtereket lezárták, a járatokat törölték.
Vágólapra másolva!

Afrika nyugati partjai felől érkezett sárgás homok borította be a Kanári-szigeteket. A homok szombaton érte el a térséget, és rövid idő alatt csaknem teljesen eltakarta az eget.

A reptereket lezárták, a repülőjáratokat törölték,

a szabadtéri rendezvényeket, így az éppen zajló Las Palmas-i karnevált lefújták.

A spanyol meteorológiai ügynökség (Aemet) műholdképén jól látható, ahogy a Szaharából származó por beborítja a szigeteket.

Az El Pais azt írja cikkében, hogy a helyi önkormányzatok felszólították az embereket, hogy legyenek különösen figyelmesek a közlekedés során, ha lehet ne menjenek a szabadba, és vigyázzanak a gyerekekre, idősekre és a légúti betegségben szenvedőkre.

Las Palmas város strandja vasárnap Forrás: MTI/EPA-EFE/Elvira Urquijo A.

Az előrejelzések szerint a por csak hétfőn napközben fog elülni, amikor mérséklődik a szél.