Lelkiismeret-furdalása lett a marylandi Celeste Sweeney-nek, ezért 55 év után küldte vissza a müncheni Hofbräuhausnak azt a söröskorsót, amit egyik németországi utazása alatt lopott el meggondolatlanul még 1965-ben, amikor 18 éves volt.

Sweeney azt nyilatkozta, hogy egyre rosszabbul érezte magát az utóbbi időben, ezért küldte vissza a korsót egy rövid magyarázat keretében Münchenbe. A cetlin az áll, hogy fiatal volt és meggondolatlan, amikor 1965 nyarán ellopta a korsót. Sajnálom, hogy nem küldtem vissza hamarabb. Remélem, hogy egyben megérkezik - írta a nő.

Celeste Sweeney-nek 100 dollárjába került a postaköltség, és azt is felajánlotta, hogy kifizeti a korsó árát, amennyiben az eltörik a szállítás során. Utóbbira azonban nem volt szükség, mert megfelelő állapotban érkezett vissza, a Hofbräuhaus pedig örült, hogy visszakapta a korsót.

Köszönjük szépen - írták vissza a nőnek egy fénykép kíséretében, valamint hálájuk jeléül küldtek neki egy másik korsót, és felajánlották, hogy meghívják pár körre, ha esetleg valamikor visszatér Münchenbe.

A meglepő akcióról több német lap is beszámolt - olvasható a Fox News oldalán.