2,5 év küzdelem, és ügyintézések sorozata után végre eltemethette apja azt a 22 hónaposan walesi kislányt, akit anyja új párja kegyetlenül megvert, majd halálosan bedrogozott. A gyerek holttestét lovas hintóval vitték a temetésre, sírját rózsaszín és fehér virágok borították. A kislány nevelőapját gyerekgyilkosság miatt életfogytiglanra ítélték.

Eve Leatherland mindössze 22 hónapos volt, amikor 2017-ben anyja új párja brutálisan megverte, majd  bedrogozta walesi otthonukban.

A kislány vér szerinti apja most temethette el kislányát. Az gyerek holttestét, rózsaszín koporsóban, lovas hintóval vitték a templomba, majd onnan a temetőbe.

Dean Bird, a halott kislány apja ezekkel a szavakkal búcsúzott lányától a Facebookon:

Túl jó erre a világra! Mindannyian tudjuk, szükségük volt egy hercegnőre a Mennyországban, erre a legjobbat kapták. Te hercegnőm, mindig a hercegnőm leszel, de emlékezz egy dologra. Ha egy nap megtalálod a herceget csak emlékezz rá, én apa vagyok, te pedig a hercegnőm. Nagyon szeretlek téged! Ma örök nyugalomra helyezünk téged az örökkévalóság ágyikójában. Szeretlek angyalom!"

 A férfinak több mint 2 évébe került, hogy beszerezze a kislánya temetéséhez szükséges engedélyeket.

Eve anyja, a 26 éves Abigail Leatherland a Facebookon keresztül ismerte meg új barátját, Tom Curdot, akivel röviddel a megismerkedés után összeköltözött. Az új kapcsolatba magával vitte két gyerekét is. A tárgyaláson elhangzott, hogy

a férfi rendszeresen bántalmazta Eve-t. A gyerek bordáin 12, fején pedig 2 töréses, illetve zúzódásos sérülést találtak boncoláskor, azonban végül nem a verés, hanem a drogtúladagolás okozta a halálát.

2017 október 5-én mentőhelikopterrel vitték kórházba, ám mire beértek vele, már halott volt.

A 31 éves Curdot gyerekgyilkosságért életfogytiglan börtönre ítélték, amelyből leghamarabb 20 év után szabadulhat feltételesen. 

Elítélték azonban a fiatal anyát is, mivel semmit nem tett azért, hogy megvédje gyerekét új párja agresszív kitöréseitől. A nő ezért 3,5 év börtönt kapott - írta meg a Bors a CornwallLive cikkére hivatkozva.