A koronavírustól való félelem miatt Romániában az emberek megrohamozták a nagy bevásárlóközpontokat, és több hónapra elegendő alapélelmiszert vásároltak fel - számolt be az Observator tudósítása alapján a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A romániai tudósítás szerint az emberek zsákszámra veszik a lisztet és puliszkalisztet, tucatjával a konzerveket, és tízesével a palackozott vizet.  A bevásárlóközpontok tájékoztatása szerint a nagy egyházi ünnepek vagy szilveszter előtt sem voltak ilyen volumenű eladásaik. A jelenség nem korlátozódik egyetlen városra, számos hasonló riport készült az ország különböző pontjain. 

A nagy vallási ünnepek előtt sem volt ekkora forgalmuk a romániai üzleteknekForrás: www.maszol.ro/Observator

A nagy bevásárlóközpontok megrohamozása egyértelműen kapcsolatban áll a koronavírustól való félelemmel, amely az olaszországi elterjedése után elérhető közelségbe került a romániai lakosság számára is, mivel ezer szállal kötődnek Olaszországhoz, ahol mintegy 2 millió román állampolgár dolgozik. A hisztéria lecsillapítása érdekében a román egészségügyi miniszter kedden találkozóra hívta a nagy bevásárlóláncok képviselőit, és közösen próbálták megnyugtatni a lakosságot, hogy nincs okuk az aggodalomra, az üzletláncok ellátása nincs veszélyben, mivel nagy készletekkel rendelkeznek.