Elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszereket Romániában a koronavírus miatt

koronavírus pánik romániában
A nagy vallási ünnepek előtt sem volt ekkora forgalmuk a romániai üzleteknek.
Vágólapra másolva!
A koronavírustól való félelem miatt Romániában az emberek megrohamozták a nagy bevásárlóközpontokat, és több hónapra elegendő alapélelmiszert vásároltak fel - számolt be az Observator tudósítása alapján a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

A romániai tudósítás szerint

az emberek zsákszámra veszik a lisztet és puliszkalisztet, tucatjával a konzerveket, és tízesével a palackozott vizet.

A bevásárlóközpontok tájékoztatása szerint a nagy egyházi ünnepek vagy szilveszter előtt sem voltak ilyen volumenű eladásaik. A jelenség nem korlátozódik egyetlen városra, számos hasonló riport készült az ország különböző pontjain.

A nagy vallási ünnepek előtt sem volt ekkora forgalmuk a romániai üzleteknek Forrás: www.maszol.ro/Observator

A nagy bevásárlóközpontok megrohamozása egyértelműen kapcsolatban áll a koronavírustól való félelemmel, amely az olaszországi elterjedése után elérhető közelségbe került a romániai lakosság számára is, mivel ezer szállal kötődnek Olaszországhoz, ahol mintegy 2 millió román állampolgár dolgozik.

A hisztéria lecsillapítása érdekében a román egészségügyi miniszter kedden találkozóra hívta a nagy bevásárlóláncok képviselőit, és közösen próbálták megnyugtatni a lakosságot, hogy nincs okuk az aggodalomra, az üzletláncok ellátása nincs veszélyben, mivel nagy készletekkel rendelkeznek.