Több száz ember ragadt egy tenerifei (kanári-szigeteki) hotelben, miután egy olasz turista szervezetében kimutatták a COVID-19 koronavírust. Magyarok is vannak a szállodában.

Teljes egészében lezártak és karantén alá vontak egy hotelt a Kanári-szigeteken - írja a Reuters az El Paisra hivatkozva. 

Erre azért volt szükség, mert találtak a hotelben egy koronavírusos beteget kedden. 

A spanyol egészségügyi hatóságok egyelőre nem erősítették meg a karantén tényét, de a lap úgy tudja, hogy több százan, turisták és személyzet ragadt az épületben. 

Őket folyamatosan vizsgálják, hogy megfertőződtek-e. 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden Budapesten jelentette be,hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.

A Kanári-szigetek egészségügyi részlegének szóvivője azt mondta, hogy már vizsgálják azokat, akik a beteggel kapcsolatba léptek.

A Sky úgy tudja, hogy az említett hotel a Costa Adeje, amely népszerű a brit turisták körében. 

A lap szerint a beteg egy olasz turista. 

Az ABC úgy tudja, hogy az olasz beteg foglalkozása orvos.

Ez a beteg a harmadik igazolt eset Spanyolországban.

Az egyik brit turista a lapnak azt nyilatkozta, hogy egyelőre csak annyi utasítást kaptak, hogy maradjanak a szobájukban. Egy másik szemtanú azt mondta, hogy semmilyen információt nem kaptak, csak egy ajtón keresztül becsúsztatott papírdarabot.