12 ember került karanténba Ausztriában

koronavírus, Ausztria, Innsbruck
Police officers wear protective masks as they close a hotel near the city centre in Innsbruck, Austria, on February 25, 2020 after a woman who worked here has been confirmed infected with the coronavirus. - Two people in Austria have tested positive for the new coronavirus, authorities said on February 25, marking the country's first cases after an outbreak in northern Italy. (Photo by Johann GRODER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
A tucatnyi ember azt követően került karanténba, hogy kiderült: kapcsolatban álltak egy emberrel az első koronavírusos fertőzöttek közül - írja a Reuters. 
Vágólapra másolva!

Röviddel az után, hogy egy olasz nő koronavírustesztje kedden pozitív lett, megvizsgálták azokat is, akik kapcsolatba kerültek vele. Erre azért volt szükség, mert

a nő egy innsbrucki szálloda recepciósaként dolgozott.

62 ember esetében volt szükség a tesztre, ők a hatóságok közlése szerint jól vannak, nincs lázuk.

Tizenkét ember esetében látták indokoltnak az elkülönítést

- közölték a hatóságok.

A nő párja is megfertőződött a koronavírussal.

Rendőrök maszkban az érintett innsbrucki hotelben Forrás: AFP/Johann Groder

Günther Platter tiroli egészségügyi szóvivő közölte, hogy

az innsbrucki klinikán szakrendelőt állítanak fel a koronavírus-gyanús esetek számára.

A tartományi honlapon folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az aktuális információkról, és egy forródrótot is létrehoztak a betegséggel kapcsolatos kérdések tisztázására.

Koronavírus okozhatta egy olasz nő halálát Ausztriában

Nem zárható ki, hogy koronavírus-fertőzés okozta egy Ausztriában vakációzó olasz nő halálát - jelentették be az osztrák hatóságok szerdán. Közben

egy bécsi tanárnőnél is jelentkeztek a fertőzés tünetei,

ezért az intézményben beszüntették az oktatást.

A gyógyüdülőként, fürdővárosként és síterepként is ismert Bad Kleinkirchheimben szabadságát töltő olasz nő Udine térségéből származik, és pénteken érkezett Karintia tartományba. Szerdára virradóra érte a halál; a helyszínre siető orvos nem zárta ki a koronavírus-fertőzést, de a vizsgálatok még tartanak.

Közben ki kellett üríteni Bécs nyolcadik kerületében egy iskolát, mert felmerült a gyanú, hogy az egyik tanárnő megfertőződött a koronavírussal. A pedagógus azóta karanténban van; nemrég Olaszországban járt, ott kaphatta meg a fertőzést. Tirol tartományban azt próbálják felderíteni, kikkel állhatott kapcsolatban a két, koronavírussal fertőzött fiatal. Hatvankét embert vizsgáltak meg, 12 esetben karantént rendeltek el.

A körülményekhez képest

jól van az a magyar nő, akit egy bécsi kórházban ápolnak koronavírus gyanújával.

A nő az MTI-nek elmondta: a láza megszűnt, ugyanakkor gyengének érzi magát. Vizsgálják, hogy koronavírus okozta-e a magas lázat és a levertséget. A beteg korábban Velencében járt.