A tucatnyi ember azt követően került karanténba, hogy kiderült: kapcsolatban álltak egy emberrel az első koronavírusos fertőzöttek közül - írja a Reuters. 

Röviddel az után, hogy egy olasz nő koronavírustesztje kedden pozitív lett, megvizsgálták azokat is, akik kapcsolatba kerültek vele. Erre azért volt szükség, mert  a nő egy innsbrucki szálloda recepciósaként dolgozott. 62 ember esetében volt szükség a tesztre, ők a hatóságok közlése szerint jól vannak, nincs lázuk. Tizenkét ember esetében látták indokoltnak az elkülönítést - közölték a hatóságok. A nő párja is megfertőződött a koronavírussal. 

Rendőrök maszkban az érintett innsbrucki hotelbenForrás: AFP/Johann Groder

Günther Platter tiroli egészségügyi szóvivő közölte, hogy az innsbrucki klinikán szakrendelőt állítanak fel a koronavírus-gyanús esetek számára. A tartományi honlapon folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az aktuális információkról, és egy forródrótot is létrehoztak a betegséggel kapcsolatos kérdések tisztázására. 

Koronavírus okozhatta egy olasz nő halálát Ausztriában

Nem zárható ki, hogy koronavírus-fertőzés okozta egy Ausztriában vakációzó olasz nő halálát - jelentették be az osztrák hatóságok szerdán. Közben egy bécsi tanárnőnél is jelentkeztek a fertőzés tünetei, ezért az intézményben beszüntették az oktatást.

A gyógyüdülőként, fürdővárosként és síterepként is ismert Bad Kleinkirchheimben szabadságát töltő olasz nő Udine térségéből származik, és pénteken érkezett Karintia tartományba. Szerdára virradóra érte a halál; a helyszínre siető orvos nem zárta ki a koronavírus-fertőzést, de a vizsgálatok még tartanak.

Közben ki kellett üríteni Bécs nyolcadik kerületében egy iskolát, mert felmerült a gyanú, hogy az egyik tanárnő megfertőződött a koronavírussal. A pedagógus azóta karanténban van; nemrég Olaszországban járt, ott kaphatta meg a fertőzést. Tirol tartományban azt próbálják felderíteni, kikkel állhatott kapcsolatban a két, koronavírussal fertőzött fiatal. Hatvankét embert vizsgáltak meg, 12 esetben karantént rendeltek el.

A körülményekhez képest jól van az a magyar nő, akit egy bécsi kórházban ápolnak koronavírus gyanújával. A nő az MTI-nek elmondta: a láza megszűnt, ugyanakkor gyengének érzi magát. Vizsgálják, hogy koronavírus okozta-e a magas lázat és a levertséget. A beteg korábban Velencében járt.