Terjedésnek indult az új típusú koronavírus Németország legnépesebb és legsűrűbben lakott tartományában, a 18 milliós Észak-Rajna-Vesztfáliában. A hatóságok szerdai nap közbeni összesítése szerint két fertőzést regisztráltak, és több tucat vizsgálathoz kezdtek hozzá fertőzésgyanú miatt 24 óra alatt.

Bekövetkezett, amire az első bajorországi esetek óta számítani kellett,  a vírus Észak-Rajna-Vesztfáliában is megjelent  - mondta Karl-Josef Laumann tartományi egészségügyi miniszter düsseldorfi tájékoztatóján.

Hangsúlyozta, hogy a hatóságok teljes erővel dolgoznak, hogy amennyire csak lehet, megállítsák a koronavírus további terjedését.

Koronavírusos tesztet végeznek NémetországbanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Gollnow

Mint mondta, fontos elkerülni a pánikot, azért is, mert egy esetleges hisztéria révén gyorsan kimerülnének a vírus jelenlétének vizsgálatára szolgáló laboratóriumi kapacitások. 
Szerdára virradóra egy 47 éves férfinál állapították meg a kórokozó jelenlétét. Düsseldorfban kezelik intenzív osztályon súlyos tüdőgyulladással. Feleségénél nap közben mutatták ki a vírust. Egyelőre nem tudni, miként fertőződtek meg. Fertőzésgyanús eseteket jelentettek Kölnből, Leverkusenből és Moersből is.