Koronavírus - Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában

Vágólapra másolva!
Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában, ahol az új típusú koronavírus-járvány már túlnyomó részt a közép-kínai Vuhanra korlátozódik.
Vágólapra másolva!

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölt adatai szerint Kína szárazföldi részén újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak kedd éjfélig, ezzel a napi esetek száma csökkent a kedden jelentett 508-hoz képest. A járvány összes fertőzöttjeinek száma a szárazföldi Kínában elérte a 78 064-et, miközben újabb 52 halálozással a kór immár 2715 életet követelt.

Az új fertőzöttek közül 401-et jelentettek a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból, közülük 370-et a tartomány székhelyéről, Vuhanból, ahol a vírus terjedése tavaly decemberben indult el. Az előző napon még 464 új fertőzöttről adtak számot Vuhanból.
Kína szárazföldi területének többi részéről szerdán már csupán öt új esetet jelentettek.

A jelenleg kezelés alatt álló fertőzöttek száma Kína-szerte 46 ezer alá csökkent, közülük 8752 páciens állapota súlyos. További 2491 fertőzésgyanús esetet tartanak számon az országban, miközben a gyógyultak száma megközelíti a 30 ezret.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány Kínában január 23. és február 2. között érte el csúcspontját, és azóta folyamatosan mérséklődik.