Döbbenetes esetről számolt be a Blikk. A lap azt írja, hogy egy kínai kisfiú nagyapja a szeme láttára meghalt koronavírusban. Ezt követően a fiú napokig élhetett a holttest mellett, mert félt kimenni az utcára.

Egy kisgyermeknek végig kellett nézni nagyapja halálát, majd napokra egyedül maradt a holttesttel a kínai Hupej tartományban - írja a Blikk.

Shijan városa a leginkább koronavírussal fertőzött Hupej tartományban fekszik, ahol emiatt szigorú óvintézkedéseket vezettek be a COVID-19 miatt.

A kínai média szerint hétfőn találták meg saját házában egy idős férfi, Tan holttestét, mellette pedig egy négy-öt éves kisfiút, aki az unokája. 

A lap azt írja, hogy vélhetően a gyerek napok óta volt összezárva nagyapja holttestével.

Maszkos emberek a shijani reptérenForrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Zhou Hua

A kisfiú elmondása szerint nagyapja a lelkére kötötte, hogy nem szabad elmenni, mert tombol odakint a vírus, ezért sem próbálta meg elhagyni a házat. 

A hatóságok a lakóhelyelhagyási tilalom tekintetében naponta felkeresik az ott maradt polgárokat, és egészségügyi ellátásban részesítik őket, valamint élelmet is biztosítanak a számukra, így találhatták rá a meghalt nagyszülőre is.

Kiderült, a gyermek édesapja mindeközben a karanténhelyzet miatt egy másik tartományban ragadt, ezért nem tudott velük lenni.