Tűz miatt kiürítették a párizsi Gare de Lyon pályaudvart- videó

2020.02.28. 18:53

Tűz ütött ki Párizs belvárosában pénteken a Paris Gare de Lyon pályaudvar közelében - írja a The Independent. Ez Párizs egyik legjelentősebb pályaudvara, innen indulnak a TGV vonatok is.

A francia rendőrség azt írta a Twitteren, hogy az állomást evakulták, további részleteket nem közöltek. 

Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás azonban a lapnak azt mondta, hogy a tűz úgy kezdődött, hogy valaki felgyújtott egy robogót egy a pályudvar közelébben tartott, be nem jelentett koncert közben. A tűz gyorsan átterjedt az ott parkoló többi járműre is.

A tűz előzménye, hogy egy kongói énekes,Fally Ipupa hirdetett koncertet a környéken. Ipupa Joseph Kabila korábbi kongói diktátor híve, ezért most a jelenlegi elnök támogatói tüntetni kezdtek ellene. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy kukákat és robogókat gyújtottak fel. Ráadásul a csőcselék megtámadta a tűzoltókat is, a V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a környéken lévő migránsnegyedben a rendőröket és a tűzoltókat is "elnyomóknak" nevezik és rendszeresen megtámadják őket.

A közösségi oldalakon több videó is megjelent az esetről. Az egyiken jól látható, hogy egymás mellett álló robogók lángolnak.