Újabb amerikainál mutatták ki a koronavírust, aki sosem járt külföldön

2020.02.29. 08:04

Egy olyan nyugdíjas kaliforniai asszonynál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, aki egyáltalán nem járt külföldön, az Egyesült Államokon belül sem utazgatott, és más koronavírusos beteggel sem érintkezett. Az amerikai külügyminisztérium eközben közleményt adott ki, amelyben figyelmeztetik az amerikaiakat, hogy veszélyes Olaszországba utazni.

Kaliforniában péntek este bejelentették, hogy újabb olyan beteget diagnosztizáltak, aki egyáltalán nem járt külföldön. Az illető egy idősebb asszony, aki Kalifornia Santa Clara megyéjében él. Sajtóértesülések szerint feltételezhető, hogy védőfelszerelés nélkül dolgozó egészségügyi szakemberek terjeszthették a vírust. Az egészségügyi minisztérium vizsgálja az ügyet.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elleni védekezésül szájmaszkot viselnek turisták egy villamoson, San FranciscóbanForrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) péntek esti közleménye szerint az Egyesült Államokban

63 páciensnél állapították meg a fertőzést, köztük van az a 43 ember is, akit a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess üdülőhajóról szállított haza charterjárattal az amerikai kormány.

Az amerikai külügyminisztérium péntek este közleményt adott ki, amelyben eltanácsolta az olaszországi utazástól az amerikaiakat, és nemcsak a koronavírusos fertőzés sújtotta Lombardia vagy Veneto tartományra szólóan, hanem egész Itáliára vonatkozóan.