Kínában élő magyar férfi az Origónak: Az utcák üresek, az éttermek bezártak, mindenki otthon van.

Vágólapra másolva!
A mindennapi élet lelassult, kevesebb ember van az utcán, viszont sokkal több parkoló autót látni, nagyon sok étterem és vállalkozás kénytelen volt teljesen bezárni, mivel a forgalom teljesen eltűnt egyik napról a másikra - minderről Pelyvás Zoltán, az északkelet-kínai Csilin tartományban élő magyar férfi beszélt az Origónak. A tanárként dolgozó 27 éves férfi beszámolt arról is, hogy neki is van olyan ismerőse, akinek az étterme bezárt, és valószínűleg már ki sem fog nyitni, még a járvány után sem - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Tanárként nehéz helyzetbe kerültem, mivel az iskolákat határozatlan időre bezárták. Ez azt jelenti, hogy a bevételem is minimálisra csökkent.

Míg tanárként napi 150-200 gyerekkel és ugyanennyi szülővel találkozok, a járvány során ez a szám 2-3 embernél nem több, érezhetően távolságtartóbbak az emberek – mondta Pelyvás Zoltán.

A magyar férfi arról is beszámolt, hogy a mindennapi élet lelassult, kevesebb ember van az utcán, viszont sokkal több parkoló autót látni, amik hetek óta állnak ugyanott.

Sajnos nekem is van olyan ismerősöm, akinek az étterme bezárt, és valószínűleg már ki sem fog nyitni, még a járvány után sem - tette hozzá.

Kevesebb lehetőség van a szórakozásra, valamint a munka is kevesebb összességében, tehát pénzügyileg nagyon sokan rossz helyzetbe kerültek, köztük én is – mondta Pelyvás Zoltán.

Tájékoztatás a jelenlegi helyzetről, és mik a tudnivalók Forrás: Pelyvás Zoltán

Nagyon elővigyázatosak a hatóságok

A helyi emberek próbálnak pozitívak lenni, és próbálnak mindenben együttműködni a hatóságokkal. Mindenki azt szeretné, hogy mielőbb visszatérhessenek a munkájukhoz, családjaikhoz és a normál életükhöz - hangsúlyozta a férfi.

Viszont más tartományokban más véleményen vannak az emberek, és úgy gondolják, hogy ez egy sokkal hosszabb folyamat. Mindez nagyon megviselheti a kereskedelmet a jövőben - tette hozzá.

Nem engednek be autókat a lakóparkba már hetek óta ezért az összes bőröndöt így kell bevinni Forrás: Pelyvás Zoltán

Külkereskedelmi szempontból a járvány negatívan fog hatni a forgalomra. Véleményem szerint valószínűleg

Nyilván tanulni fognak belőle a helyi emberek, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára a jövőben, legalábbis ez lenne a tanulság számukra. Mivel ez egy más kultúra, más emberekkel, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy akár a hozzáállásuk is változni fog más országokat illetően, és talán nyitottabbak lesznek a jövőben- zárta szavait Pelyvás Zoltán.