Koronavírus: norvég kikötőben vesztegel egy német luxushajó

koronavírus, Norvégia, Haugesund, kikötő, Aida Aura, luxushajó
Az "Aida Aura" tengerjáró hajó Norvégia délnyugati részén, Haugesund kikötőjében 2020. március 2-án. Két utasnál a koronafertőzés tünetei mutatkoztak, ezért az eredmények megérkeztéig karantén alá vonták a tengerjárót.
Vágólapra másolva!
Lehetséges, hogy koronavírussal fertőződött meg egy német luxushajó két utasa. Amíg meg nem érkezik a tesztjük eredménye, senki sem szállhat le a hajóról, ami jelenleg egy kikötőben van Norvégiában – írja a The Local.
Vágólapra másolva!

Az Aida Aura nevű német luxushajó két utasát karanténba zárták a kabinjukban, mivel feltételezhető, hogy koronavírusos betegek. Mindketten német állampolgárok,

és egy hete találkoztak egy harmadik német állampolgárral, akiről azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött a vírussal.

Az Aida Aura a haugesundi kikötőben 200. március 2-án Forrás: AFP/Tor Andre Johannessen

A két utason elvégezték a tesztet, az eredmény megérkezéséig – várhatóan kedd kora délutánig – viszont a luxushajónak a norvégiai Haugesund kikötőjében kell maradnia, és senki sem szállhat le róla.

A hajón körülbelül 1200 ember tartózkodik, eredetileg hétfőn délután ötkor kellett volna elhagyniuk a kikötőt.

Németországban keddre 188-ra emelkedett a koronavírusos betegek száma, Norvégiában eddig 25 embernek lett pozitív a tesztje.