Lengyelországban is megjelent a koronavírus

2020.03.04. 09:02

Lengyelországban is megjelent az új típusú koronavírus - közölte szerdán a kormány. Indiában 16 olaszról mutatták ki szerdára, hogy fertőzöttek.

A koronavírus okozta első fertőzést egy korábban Németországban járó embernél mutatták ki. Az illető jól érzi magát, a nyugat-lengyelországi Zielona Góra város kórházában kezelik - közölte Lukasz Szumowski lengyel egészségügyi miniszter.

Házi karanténba helyezték a beteggel korábban érintkező embereket, köztük a családtagokat - mondta Szumowski.

Tájékoztatása szerint az ilyen helyzetben szükséges minden eljárást betartottak. A beteg telefonon értesítette tüneteiről az orvost, ezt követően speciális mentőautóval szállították kórházba.

16 olasz beteg van Indiában

Indiában 16 olasz állampolgárról mutatták ki szerdára, hogy fertőzöttek az új koronavírussal - közölte az újdelhi kormány egészségügyi minisztere. Az olaszokkal

28-ra ugrott az eddig azonosított fertőzöttek száma Indiában.

Először hétfőn derült ki egy olaszról a nyugati Rádzsasztán államban, hogy fertőzött.

Kedden Újdelhiben bejelentették, hogy India felfüggesztette a vízumkiadást Japán, Olaszország, Irán és Dél-Korea állampolgárainak a vírusnak az említett országokban tapasztalt terjedése miatt. A felsorolt országok állampolgárai közül azok sem léphetnek be Indiába, akik már megkapták a vízumot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK