Több fontos európai parlamenti eseményt töröltek a koronavírus miatt, kivéve Greta Thunbergét

Greta Thunberg
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány európai terjedése miatt 100-nál is több eseményt és találkozót töröltek az Európai Parlament eseménynaptárából. A 17 éves klímaaktivista, Greta Thunberg ugyanakkor kivételt jelent ez alól, a svéd fiatal ma találkozik az EP elnökével. Az ügy kapcsán több képviselő is értetlenségének adott hangot, kérdéseikkel az EP elnökéhez fordultak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament honlapján elérhető hivatalos napirend szerint Greta Thunberg a mai napon 12:30-kor találkozik az Európai Parlament elnökével.

A találkozó annak fényében érdekes különösen, hogy a koronavírus európai terjedése miatt körülbelül 130 parlamenti eseményt töröltek az EP naptárából, a tinédzser korú klímaaktivista találkozója azonban kivételt jelent ez alól.

Greta Thunberg Forrás: --

Az EUobserver azt írja: az ügy kapcsán több képviselő is megkérdezte David Sassolit, az Európai Parlament elnökét, hogy a fertőzés miatt hozott óvintézkedések ellenére Greta Thunberg találkozója miért maradhatott a szerdai nap programjában. Nuno Melo EP-képviselő a portál szerint e-mailben arra volt kíváncsi, hogy "mi az oka a Greta Thunberg számára biztosított kivételnek".

A belga Új Flamand Szövetség (N-VA) európai parlamenti képviselőnője, Assita Kanko Twitter-bejegyzésben fogalmazott meg kritikát.

A politikus bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy

Amikor az EP nem mindenkire alkalmazza ugyanazokat a szabályokat, az a bizalom csökkenésével jár."