Mintegy 30 millió euró értékű kábítószert fogalt le a srí lankai haditengerészet két halászhajón a sziget partjaitól több mint 1100 kilométerre.

Négyszáz kilogramm heroint és száz kilogramm kristályos metanfetamint foglalt le a Srí Lanka-i haditengerészet két halászbárkán a nyílt vizen.

A Srí Lanka-i haditengerészet által lefoglalt kábítószert mutatnak be a rendőrség kábítószer bűnözés elleni osztályának munkatársai a főváros, Colombo térségében levő Dikkowita-öböl kikötőjébenForrás: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

A kábítószerek feketepiaci értéke mintegy 30 millió euró. Vélhetően ez volt az ország történetében a legnagyobb, tengeri hadművelet során lefoglalt drogmennyiség. 

A haditengerészetet a rendőrség kábítószerellenes részlege értesítette hírszerzési információk alapján. A haditengerészet ez alapján csapott le a két halászhajóra Srí Lanka partjaitól több mint 1100 kilométerre. 

Az Al Jazeera azt írja, hogy a két hajó fedélzetén tartozkodó 16 külföldi és öt srí lankai személyt a hatóságok őrizetbe vették és kihallgatták. A kábítószer kiindulópontja Irán, vagy Pakisztán lehetett.