Franciaországban a koronavírussal fertőzöttek ötöde gyerek

Párizs, 2020. március 2. Szájmaszkot viselő látogatók várakoznak a párizsi Louvre múzeum bejárata előtt arra várva, hogy véget érjen a koronavírus-fertőzéstől tartó alkalmazottak tanácskozása 2020. március 2-án. Előző nap egész nap zárva maradt a világ leglátogatottabb múzeuma, mert az állománygyűlésen résztvevők úgy döntöttek, hogy élnek törvény adta jogukkal, miszerint megtagadhatják a munkát, ha a munkavégzés közvetlen veszélyt jelent az életükre vagy az egészségükre. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vágólapra másolva!
Franciaországban eddig 377 embernél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget, 15-en válságos állapotban vannak, 6-an meghaltak, eddig 12-en gyógyultak meg. A fertőzöttek ötöde viszont 18 éven aluli.
Vágólapra másolva!

Franciaországban jelenleg 2-es típusú járványkészültség van érvényben a koronavírus miatt.

Szájmaszkot viselő látogatók várakoznak a párizsi Louvre múzeum bejárata előtt. Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Először január 24-én egy Kínából hazatért, 48 éves francia-kínai kettős állampolgárságú személynél mutatták ki a vírust.

A legfrissebb hírek szerint

jelenleg Franciaországban 377 koronavírusos beteg van.

Ebből 15 fertőzött állapota válságos.

A halálos áldozatok száma 6, a gyógyultaké pedig 12.

A Le Figarónak a közegészségügyi hivataltól származó információi alapján, a fertőzöttek többsége, 52 százaléka 18 és 64 év közötti,

21 százaléka még nem töltötte be a 18. életévét,

tehát kiskorú, 16 százaléka már elmúlt 75 éves, 11 százalékuk pedig 65 és 74 év közötti.

A fertőzöttek számának növekedése ellenére Jean-Michel Blanquer oktatásügyi miniszter reggel bejelentette, hogy Olaszország és másik 12 állam példája nyomán egyelőre nem tervezik felfüggeszteni a tanítást az oktatási intézményekben.