Újabb Princess óceánjáró hajón jelenhetett meg a koronavírus

Diamond Princess
Jokohama, 2020. február 16. Mentőautó hajt el a jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjárótól 2020. február 16-án. A luxushajón, amelyen három magyar állampolgár dolgozik, eddig 355 személyről derült ki, hogy megfertőződtek a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. A fedélzeten 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították, az idős utasokat pedig önkéntes alapon evakuálják és a szárazföldön helyezik őket karanténba. MTI/EPA/Franck Robichon
Vágólapra másolva!
Újabb hajón, ezúttal a Grand Princess óceánjárón üthette fel a fejét a koronavírus, bár a tesztekre még várnak. Utasok és a hajó személyzetének tagjai is mutattak tüneteket, így a hajó vissza se indul San Franciscóba, amíg ki nem derül, hogy mit mutatnak a tesztek. A hajó Hawaii felé tartott volna.
Vágólapra másolva!

A Forbes azt írja, hogy huszonegy ember mutat koronavírusos tüneteket, de vagy még nem végezték el a tesztet, vagy még nincs eredmény.

Két korábbi utas lett koronavírusos, akik még február 21-én elhagyták a hajót.

Az egyikük szerdán meghalt, ami miatt Kaliforniában vészhelyzetet hirdetett a kormányzó.

A Grand Princess 3750 utas és a személyzet utaztatására alkalmas, és most arra vár, hogy visszatérhessen San Franciscóba. Azoktól az utasoktól, akik már a korábbi úton is részt vettek, azt kérték, hogy maradjanak a kabinukban, és várjanak az orvosokra.

A hajó tulajdonosa a Princess Cruises, melynek egy másik, a jokohamai kikötőben karantén alá vont hajóján (Diamond Princess) korábban egy 80 éves hongkongit találtak fertőzöttnek. Azóta hat ember halt meg azok közül, akik azon a hajón utaztak, több mint hétszázan pedig megfertőződtek.

Miután a járvány terjedése egyre rosszabb lett, azóta több állam is evakuálta állampolgárait az óceánjáróról.