Már több mint 100 ezer ember fertőződött meg a koronavírussal világszerte

Dél-Korea, koronavírus
Szöul, 2020. március 5. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt védőmaszkért állnak sorban emberek Szöulban 2020. március 5-én. Dél-Koreában 5766-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen 35 ember halt bele a betegségbe. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
Vágólapra másolva!
Már több mint 100 ezer ember fertőződött meg az új koronavírussal világszerte, a legtöbb beteg Kínában van. Európában továbbra is Olaszország számít a fertőzés gócpontjának, itt 3858 fertőzött van, és 148-an haltak meg a betegségben.
Vágólapra másolva!

Az új koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 100 ezret a világban - derül ki a koronavirus.gov.hu oldal 14 órakor frissített adataiból.

A betegség mára minden kontinensen megjelent, eddig 3398 ember halt meg, 55 690-en gyógyultak fel.

Magyarországról továbbra is négy betegről tudnak - három iráni és egy angol állampolgár.

Védőmaszkért állnak sorban emberek Szöulban március 5-én. Az országban eddig 6593-an fertőződtek meg Forrás: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

A legtöbb beteg - 80 556 - Kínában van, itt eddig mintegy 3000-en haltak meg a betegségben. A második legtöbb esetet Dél-Koreából jelentették: itt 6593 betegről tudnak, 40-en haltak meg a betegségben. Iránban 4747 fertőzött van, 124-en haltak meg a betegségben, köztük több magas rangú tisztviselő is.

Újabb halálesetek Európában

Európában a legtöbb beteg Olaszországban van, itt 3858 fertőzöttről és 148 halálesetről tudnak eddig.

A holland közegészségügyi intézet pénteken jelentette be, hogy meghalt az első, újfajta koronavírussal fertőzött beteg az országban. Az áldozat egy 86 éves férfi, akit egy rotterdami kórházban ápoltak. Nem tudni, hogy ki fertőzte meg.

Hollandiában jelenleg 82 koronavírusos fertőzöttről tudnak,

többségük járt Észak-Olaszországban. Az első fertőzöttet február 27-én azonosították, ő is Olaszországban járt.

Franciaország két újabb halálesetről számolt be. Ezzel

kilencre emelkedett a koronavírus-fertőzésben meghaltak száma,

a fertőzötteké pedig 154-ről 577-re emelkedett - írta honlapján az EgészségügyMinisztérium.

A belga egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint péntekre több mint a duplájára, 109-re nőtt a fertőzöttek száma. Csütörtökön 441 tesztet végeztek, és 59 új fertőzöttet találtak. Az újonnan azonosított vírushordozók jórészt az Olaszországból érkezett fertőzöttek családtagjai, vagy olyanok, akik valami úton-módon kapcsolatba kerültek velük, és már Belgiumban kapták el a fertőzést.

Spanyolországban két újabb halálos áldozata van a fertőzésnek:

egy 76 éves férfi egy madridi, egy 87 éves férfi pedig egy zaragozai kórházban hunyt el pénteken. Velük együtt itt már öt halottja van a kórnak.

A spanyol fővárosban elhunyt férfi egy idősek otthonából került kórházba, az intézményben további 19 embernél mutatták ki a fertőzést, így működését azonnal felfüggesztették.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint 12 koronavírusos fertőzöttet azonosítottak egy nílusi kirándulóhajón, amely Asszuánból tartott a déli Luxor városába. Fertőzöttek ugyan, de egyiküknél sem jelentkeztek betegségre utaló tünetek. Eddig az észak-afrikai országban három vírushordozóról tudtak, és egyikük már teljesen meggyógyult.