31 nő formált élő láncot félmeztelenül, hogy így tiltakozzanak a „klímaerőszak" ellen, amiért természetesen a férfiakat tették felelőssé. Az Extinction Rebellion akciójában elmagyarázza, hogy a klíma és ökológiai vészhelyzet miatt növekszik a szexuális erőszakok száma is, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az Extinction Rebellion anarchista klímacsoport is megünnepelte a nemzetközi nőnapot, mégpedig azzal, hogy női aktivistái félmeztelenül alkottak élő láncot a Waterloo hídon, a mellükön „klímaerőszak", „klímagyilkosság", és „klímaigazság" feliratokkal.

A szervezet szerint a demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás és ökológiai vészhelyzet okozta nehézségekre és nemi erőszakra, amit a nőknek egyre nagyobb mértékben kell elszenvedniük.

Az XR idézi egyik aktivistáját, egy korábbi tanárnőt, aki elmonta "Elsősorban a szegényebb országokban élő nők azok a déli féltekén, akik egyre nagyobb mértékben tapasztalják az erőszakot, és ez lesz az új valóság minden nő számára ha a klíma- és ökológiai krízist nem oldjuk meg."

A közösségi média rosszul fogadta az akciót és a kommentelők olyan kérdéseket tettek fel, mint, hogy mi köze egy csapat "nem túl vonzó, de nyilvánvalóan jól táplált, többnyire fehér, mellét mutogató nőnek az erőszakhoz vagy a klímaváltozáshoz?" vagy, "hogy képzelik, hogy nőket használnak fel a saját ideológiájuk terjesztésére?", de van aki csak annyit írt: "a klímaváltozás nemi erőszak, szóval tegyük ki a csöcsünket"