Hónapokig tartó korlátozások lesznek a koronavírus miatt Németországban

koronavírus, Hamburg, Németország
28 February 2020, Hamburg: A young woman from Indonesia sits with a face mask in a check-in hall at Hamburg Airport. For the first time, an infection with the novel coronavirus has been detected in Hamburg. Photo: Bodo Marks/dpa
Vágólapra másolva!
A német szövetségi egészségügyi miniszter szerint nem csupán néhány hétig, hanem hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni az új koronavírus miatt, a járvány lefékezéséhez pedig minden egyes ember segítsége szükséges.
Vágólapra másolva!

Jens Spahn hétfőn Berlinben azt mondta, hogy az egészségügyi rendszer működőképességének fenntartásához mindenképpen le kell lassítani a járványt, amihez mindenkinek hozzá kell járulnia.

A mindennapi életben ugyanúgy kell védekezni, mint influenzajárvány idején az influenzavírus ellen, és kerülni kell a nagyobb rendezvényeket.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője azt mondta, az új koronavírus a lakosság 60-70 százalékát megfertőzheti, a kérdés csak az, hogy milyen ütemben.

Nem lehet azzal számolni, hogy a nyári meleg megérkeztével lecseng a járvány Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bodo Marks

Christian Droste, a berlini Charite egyetemi klinika vezető virológusa azt mondta, az évszakok váltakozása nem segít,

nem lehet azzal számolni, hogy a nyári meleg megérkeztével lecseng a járvány.

Az RKI hétfő reggeli összesítése szerint 1112 embernél mutatták ki az új koronavírust. Előző este 902, egy héttel korábban 157 fertőzöttet tartottak számon.