Egy hatéves Border collie pásztorkutya már negyven alkalommal ugrott le gazdájával több száz méteres magasságból, legutóbb a svájci Lauterbrunnen községben. Láthatóan élvezi a levegőben létet, legutóbbi zuhanásáról felvétel is készült.

A felvételen jól látszik, ahogy az egyébként hétszáz méter magas szikláról leugrik a 38 éves Bruno Valente a magához erősített kutyával, majd az ejtőernyő szinte azonnal ki is nyílik.

 A hatéves Kazuza már sok ugráson túl van, ő a legszerencsésebb kutya a világon.Egy nagyon jól idomított kutya, aki nagyon bízik Brunóban - meséli Jokke Sommer, a felvétel készítője. Amikor meglátja az ejtőernyőket, elég nagy lármát csap és láthatóan nagyon izgatottá válik. De fél is, természetesen - tette hozzá Sommer.

null

null

A szóban forgó Base-ugrásokat a legveszélyesebb extrém sportok közé sorolják az alacsony magasság miatt.

Bruno Valente elmondta, hogy amikor elkezdte űzni ezt a sportot, kezdetben nem volt ki vigyázzon kutyájára, ekkor jött az ötlet, hogy ugorjanak együtt - írja a Fox News.

null

null

Valente azt is elmondta, hogy talált egy szuper biztonságos hámot, melyet feltette a kutyára és nézte a reakcióját, miközben kiállt vele a párkányra. Kazuza meglehetősen nyugodtank tűnt. Amióta együtt csinálják, nagyjából negyven ugráson vannak már túl.