Mivel egy koronavírusfertőzött-gyanús személy rosszul lett az egyik patikában, ezért péntek délelőtt evakuálták a kelet-szlovákiai város legnagyobb bevásárlóközpontját - számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

A 240 ezres lakosú Kassa belvárosától mindössze pár száz méterre, a Felszabadítók terén találhatóAupark bevásárlóközpontjában péntek délelőtt rosszul lett, majd elájult egy idős férfi.  

Kassa legnagyobb bevásárlóközpontjából több száz embert kellett evakuálni egy idős férfi rosszulléte miattForrás: www.auparkkosice.sk

A Kosicednes hírportál szerint a pláza vezetése azonnal riasztotta a koronavírusos esetekre speciálizálódott mentőszolgálatot és a rendőrséget, amelynek védőmaszkot viselő emberei perceken belül lezárták, majd megkezdték a vásárlók, és az ott dolgozók evakuálását.

Nem sokkal később Lenka Ivánová, a városi rendőrség szóvivője a helyi sajtónak azt mondta, hogy a kiérkező szakemberek azonnal elkülönítették, majd a helyszínen megvizsgálták a 72 éves férfit.

Az idős Úrat még eszméletlen állapotában a helyszínen megvizsgálták a járványügyi szakemberek, és kórházba szállítása előtt közölték, hogy az első vizsgálatok nem utaltak COVID-19 vírusfertőzöttségre.

Az Aupark vezetése ennek ellenére biztonsági okokból elrendelte a bevásárlóközpont evakuálást, és bizonytalan időre történő bezárását - számolt be a szlovák sajtónak Ivánová.