Hupej tartomány székhelyén, a koronavírus kiindulóhelyén, Vuhanban csütörtökön csak öt újabb koronavírusos fertőzöttről számoltak be, amely még a szerdai nyolcnál is kevesebb. Ez azt jelenti, hogy már második napja tíz alatti az új megbetegedések száma. Hupej tartományban összesen 67 786-an fertőződtek meg, több mint 50 ezren már kigyógyultak a betegségből.

Vuhant kivéve, Hupej tartományban nem jelentettek újabb fertőzöttekről az elmúlt nyolc napban. Kínában az egészségügyi hatóságok azt kommunikálják, hogy a koronavírus-járvány túl van csúcspontján, sőt véget ért a járvány. 

Ahogy az Origo is megírta, szerdán nyolc új beteg volt Hupej tartományban.

Hupej tartományban összesen 67 786-an fertőződtek meg, több mint 50 ezren már kigyógyultak a betegségből,  míg 3062-en meghaltak. 

A jelenlegi aktív beteg száma a tartományban 13 ezer fő körül van, ők még karanténban vannak.

Az ország pénzügyi központjában, Sanghajban kettő, míg a fővárosban, Pekingben egy új esetről számoltak be, mindegyik esetben külföldről, fertőzött területről érkező betegről van szó. 

Kína szárazföldi részén nyolcra esett vissza az új fertőzöttek száma, mely a legalacsonyabb január óta, amikor elkezdték közzétenni az adatokat - írja a Reuters.

Az egészségügyi személyzet ünnepel az eddig szükségkórházként működő vuhani Hongsan sportcsarnok előtt, miután távozott az utolsó meggyógyult páciens is 2020. március 10-énForrás: MTI/EPA/Costfoto/Yfc

Kínában eddig összesen 80 814 ember lett koronavírusos, melyből 3177 ember meghalt, több mint 64 ezren viszont felépültek  már a betegségből.