Már 127 országban van jelen a koronavírus, a legújabb érintett állam Szudán és Kenya. Közben Indiában egy ember meghalt a COVID-19 miatt.

Kenyában is megjelent a koronavírus – írja a Capital News.

A betegről az egészségügyi tárca vezetője, Mutahi Kagwe számolt be. A beteg egy diáklány, aki az Egyesült Államokból utazott haza londoni átszállással. 

A közlemény szerint a beteg állapota stabil. A minisztérium felvette a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik a járaton utaztak.

Szudánban is megjelent a koronavírus. Egy ötvenes éveiben járó férfi meghalt a fertőzésben. A férfi a napokban az Emirátusokban járt - írta a Reuters. 

Halálos áldozat Indiában

Meghalt az első koronavírusos beteg Indiában. A BBC azt írja, hogy egy 76 éves férfiről van szó, aki egy egyhónapos látogatás után tért vissza az országba Szaúd-Arábiából. 

Indiában egyelőre 73 esetet regisztráltak. 

Maszkos férfi IndiábanForrás: AFP/Prakash Singh

A lap azt is írja, hogy a férfit ellenőrizték, amikor belépett az országba, de nem mutatott tüneteket. Egészségügyi okokra hivatkozva került kórházba múlt héten. 

India több lépést is bevezetett a koronavírus miatt: a fővárosban bezártak a mozik, színházak, iskolák és kollégiumok március 31-ig, nem adnak ki vízumot egy hónapig, és a sporteseményeket is elhalasztották.

Etiópiában a főváros, Addis Ababa polgármestere, Takele Uma Banti közölte, hogy náluk is megjelent a koronavírus, a fertőzött egy japán állampolgár. Hozzátette, hogy a találkozókat és kézfogásokat el kell kerülni - írja a Reuters.