Nem tartják meg a christchurchi terrortámadás évfordulójára tervezett megemlékezést a koronavírus miatt

új-zélandi megemlékezés MORRISON, Scott
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök (j) és neje, Jenny Morrison virágot helyez el az an-Núr mecset előtti Hagley parkban a christchurchi terrortámadás áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezés kezdete előtt.
Vágólapra másolva!
Lemondták Új-Zélandon a christchurchi terrortámadás egyéves évfordulójára tervezett megemlékezést a koronavírus miatt. A miniszterelnök szerint nem kockáztathatnak.
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatt lemondták Új-Zélandon a christchurchi terrortámadás egyéves évfordulójára tervezett megemlékezést - írja a Reuters. A vasárnapi rendezvény vélhetően jelentős tömeget vonzott volna, és az ország minden részéről érkeztek volna megemlékezők.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök (j) és neje, Jenny Morrison virágot helyez el az an-Núr mecset előtti Hagley parkban a christchurchi terrortámadás áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezés kezdete előtt Forrás: MTI/EPA/Pool/Dean Purcell

– Ez egy gyakorlati döntés volt. Sajnáljuk, hogy le kellett mondanunk az eseményt, amellyel megemlékeznénk erről a szörnyű tragédiáról, de

– mondta Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök.

Az országban eddig hat koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Christchurchben két mecsetnél összesen 51 embert öltek meg tavaly márciusban, amikor egy fegyveres tüzet nyitott az imádkozókra.