Izraeli politikus: sok sikert kívánok Orbán Viktornak a Soros elleni küzdelemben

2020.03.18. 18:55

Exkluzív interjút készített a Tűzfalcsoport Eli Vered Hazannal, a Likud külügyi igazgatójával, aki szerint Soros György "kiapadhatatlan forrásból" belülről pusztítja Izraelt azért, hogy megfossza az országot zsidó identitásától. A politikus éppen ezért sok sikert kívánt Orbán Viktornak az ellene vívott küzdelméhez.

"Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. Sőt, olyan civil szervezeteket támogat, akik ártatlan zsidókat gyilkoló terroristákat védenek. Sok sikert kívánok Orbánnak a Soros elleni küzdelemben" - válaszolta a Likud külügyi igazgatója a portálnak arra kérdésére, hogy miként dolgozik Soros a zsidó államban. A magyar kormányfő kapcsán kiemelte, hogy szerinte Magyarország és Izrael a titkosszolgálat és a honvédelem terén tudja egymást segíteni a terrorizmus elleni harcban. 

A koronavírusra rátérve elmondta, hogy Izraelben körülbelül 200 koronavírusos fertőzött beteg van  szerencsére eddig nincs halálos áldozat (szerk: ez a szám 433-ra nőtt azóta, halálos áldozat továbbra sincs) "Netanjahu miniszterelnök irányítja az állam karanténszabályozását, amíg nem születik új döntés. A cél az, hogy elkülönítsük a betegeket, amíg teljesen fel nem épülnek" - tette hozzá. 

"A Likud a legnagyobb párt, de a Kék és Fehér koalíció megszegte a választóknak tett ígéretét: jelenleg egy olyan lista támogatja őket, melynek tagjai arabok, valamint egy zsidó politikus, aki gyűlöli Izraelt, mint államot, és támogatja a terrorizmust. Lieberman csatlakozott hozzájuk, aki szintén nem váltja be a polgároknak tett ígéretét. Jelenleg mi vezetjük a közvélemény-kutatásokat, de Netanjahu miniszterelnök koalíciós kormányt szeretne alakítani a helyzet miatt. Meglátjuk, mi fog történni. Én bízom Netanjahuban" - értékelte a legutóbbi választást követő politikai helyzetet az interjúban.

Mint ismert, hétfőn Beni Ganzot, a centrista Kék-fehér párt elnökét bízta meg kormányalakítással Reuven Rivlin államfő annak ellenére, hogy a választáson a Likud győzött.