Meghalt egy koronavírussal fertőzött, többszörösen beteg idős szlovák nő

koronavírus szlovákiában
Szlovák járványügyi szakemberek mentőakciót gyakorolnak a Vysné Nemecke-i határátkelőhelyen (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Peter Pellegrini szlovák kormányfő a válságstáb ülését követően jelentette be, hogy meghalt egy 84 éves nő, akinél kimutatták korábban a koronavírus-fertőzést, ugyanakkor csak a boncolás igazolhatja, hogy a halálát ez okozta - írják a Paraméter.sk hírportálon.
Vágólapra másolva!

- nyilatkozta szerda délután a leköszönő szlovák miniszterelnök, aki hozzátette, hogy

az idős asszonynak több egészségügyi problémája is volt.

Peter Pellegrini, szlovák miniszterelnök a pozsonyi kormányülés után számolt be a koronavírussal fertőzött idős asszony haláláról. Forrás: www.vlada.gov.sk

- fogalmazott Pellegrini.

Ján Mikas szlovák tiszti főorvos ennek kapcsán azt közölte, hogy személyesen beszélt a patológussal, aki azt mondta, pillanatnyilag nem lehet egyértelműen megmondani, hogy a fertőzés okozta-e a hölgy halálát.

Szlovák járványügyi szakemberek mentőakciót gyakorolnak a Vysné Nemecke-i határátkelőhelyen (illusztráció). Forrás: www.vlada.gov.sk/Szlovák Kormányhivatal

A reggeli nyolc új eset után kora délután nem jelentettek be újabb fertőzéseket Szlovákiában, amelyek száma így továbbra is 105, közülük 35-en vannak kórházban, de egyiknek sincs szüksége lélegeztetésre.

Szerdán az esti órákban azonban még várható, hogy emelkedni fog a fertőzöttek száma, mert akkor lesznek meg több város tesztjei.