Harmincegy ember - köztük egy harminchetes terhes nő és egy szenátor - fertőződött meg koronavírussal egy esküvőn Ausztrália egyik államában, Új-Dél-Walesben.

Az esküvő még március 6-án volt Stanwell Tops településen. További négy ember tesztje is pozitív lett, akik nem vettek részt az esküvőn, de kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel.

Az új-dél-walesi hatóságok most azon munkálkodnak más államokkal együtt, hogy értesítsenek mindenkit, akik részt vettek az esküvőn, mert potenciális fertőzöttek lehetnek - olvasható a News.com.au oldalán.  

Az ifjú pár még vár a tesztekre,  miután visszatértek nászútjukról a Maldív-szigetekről.

Andrew Bragg szenátor Twitter-oldalán jelentette be, hogy tesztje pozitív lett.

A harminchetes terhes Sally Hawach szintén megfertőződött. Instagram-oldalán kivételesen stresszes helyzetről számolt be. Van egy két- és egy egyéves gyereke is. Utóbbi ráadásul most nagyon beteg, a koronavírus okozta tünetek jeleit mutatja.  A nő nagyon aggódik, hogy esetleg másokat is megfertőzhetett, és önkéntes karanténra kérte azokat, akikkel március 6-a óta találkozott,  illetve mindenkit, aki a betegség tüneteit veszi magán észre.

Az újdonsült házaspár, Scott Maggs and Emma Metcalf a nászútjukon értesült a tömeges megbetegedésekről. Száznegyven fős esküvőjük még azelőtt volt, hogy a miniszterelnök bejelentette: tartsanak megfelelő távolságot egymás között az emberek a vírus terjedésének megfékezése céljából.

Emma Metcalf és Scott MaggsForrás: Instagram

Az ausztrál hatóságok azóta azt közölték, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 150 ezer ausztrál is meghalhat.  

Ausztráliában eddig összesen 709-en fertőződtek meg koronavírussal, hatan meghaltak  - közülük öten Új-Dél-Walesben -, negyvenhatan viszont felépültek a betegségből.