Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a következő tizenkét hétben bizonyosra vehető a fordulat az új típusú koronavírus okozta nagy-britanniai járvány elleni harcban.

Johnson a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban tartott csütörtök esti sajtóértekezletén kijelentette: meggyőződése, hogy a meghirdetett intézkedésekkel kiadjuk az útját ennek a vírusnak.

Nagy-Britanniában egyelőre nincsenek olyan túl szigorú intézkedésekForrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Ilyas Tayfun Salci

Az utazást nem korlátozták, de az iskolák bezárnak

Arra a kérdésre, hogy az eddigi lépéseken túl a kormány tervez-e további szigorításokat, a brit miniszterelnök úgy fogalmazott: "semmiféle kilátás nincs" arra, hogy például a londoni tömegközlekedést leállítsák.

Hozzátette ugyanakkor: vannak arra utaló jelek, hogy London egyes térségeiben az emberek nem tartják magukat megfelelő módon az egészségvédelmi útmutatásokhoz, és emiatt szükségessé válhat további intézkedések meghozatala, ezeket azonban nem részletezte.

Nagy-Britanniában nem rendeltek el olyan drákói korlátozó intézkedéseket, mint számos más európai országban, és sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozzák,  de az iskolákat péntektől bezárják.