Újabb rémisztő hírek Olaszországból: már többen haltak meg, mint Kínában

Olaszország, koronavírus
Róma, 2020. március 17. Biológiai szigetelősátorban szállítanak egy beteget a mentőautóból a római Gemelli kórház Columbus egységébe 2020. március 17-én. A Columbus az olasz főváros második egészségügyi központja, ahol az új koronavírussal megfertőződött betegeket kezelik. Olaszországban 2158-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Vágólapra másolva!
Olaszországban megint rekordot döntött a regisztrált új koronavírusos esetek száma. Egyetlen nap alatt 5322 esetet diagnosztizáltak, már 41 035 fertőzött van. 427-en haltak meg, ez kevesebb, mint a tegnapi szám. Összesen már 3405-en haltak meg. A halálozási arány továbbra is 8,3 százalék. 
Vágólapra másolva!

Kínában eddig 3245-en haltak meg, vagyis most már Olaszországban több halálos áldozata van a járványnak. A halottak között már 13 orvos van.

Biológiai szigetelősátorban szállítanak egy beteget a mentőautóból a római Gemelli kórház Columbus egységébe 2020. március 17-én Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek növekedésének száma az eddigi legmagasabb szám, de a mostani adatok értelmezéséhez hozzátartozik, hogy ezek Campania tartomány szerdai számait is tartalmazzák.

Különösen aggasztó, hogy jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Lombaridában, ahol egyszer már tetőzni látszott a járvány. Milánóban, ahol eddig viszonylag kevés fertőzött volt, most több mint 600-zal nőtt az új esetek száma. Ha Milánóban is elszabadul a járvány, akkor a március 23-25 közé várt tetőzés hetekkel későbbre nyúlhat, jóval több beteggel és jóval több halottal.

A gyógyultak száma 4440.

A halottakat és gyógyultakat nem számolva a jelenlegi 33 190 betegből több mint 14 ezer van házi karanténban. A kórházban kezeltek nyolc százaléka van intenzív osztályon.