Belgiumban péntekre több mint kétszeresére, 37-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, Hollandiában pedig megközelítette a 80-at.

Belgiumban a pénteken közzétett adatok szerint 462 új megbetegedést jelentettek, ezzel 2257-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 16 új haláleset történt, ezzel 37-en haltak meg a betegségben.

A főként fapados járatokat fogadó dél-belgiumi Charleroi nemzetközi repülőterének igazgatósága pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-fertőzés okozta válság miatt jövő szerdától április 5-ig nem fogad és nem indít egyetlen személyszállító repülőgépet sem. Indoklásuk szerint az ideiglenes bezárást a légitársaságok járattörlései indokolják. A helyzet alakulásától függően az időszak meghosszabbítható - tették hozzá.

Biciklis futár a belgiumi Gentben, március 18-án. Az országban 37-en haltak meg eddig a koronavírus miattForrás: AFP/James Arthur Gekiere

Hollandiában 2468 koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon. A járvánnyal összefüggésben péntekre 18-an haltak meg, ezzel 76-ra emelkedett a megbetegedésben meghaltak száma.
Pénteki adatok szerint Luxemburgban 484-en fertőződtek meg és négyen haltak meg a Kínából kiindult vírus okozta betegségben.

Luxemburg már csütörtökön döntött egyetlen repülőterének ideiglenes lezárásáról. A bejelentés szerint a repülőtér hétfőtől nem indít és nem fogad egyetlen személyszállító repülőgépet sem.