Legkevesebb 24 rendőrt és katonát öltek meg álmukban egy helyőrségen péntek hajnalban Dél-Afganisztánban, a támadók feltehetően olyan kollégáik voltak, akik átálltak a tálib mozgalomhoz - közölték a helyi hatóságok pénteken.

Helyi idő szerint hajnali 3 körül nyitott tüzet a biztonsági erők éppen alvó tagjaira hat támadó Zábul tartomány székhelye, Kalat város közelében. A vérengzés után három járművet, illetve fegyvereket és lőszereket loptak el.

A helyőrségről eltűnt a biztonsági erők további négy tagja, egyelőre nem világos, hogy ők is a támadókhoz csatlakoztak-e, vagy a merénylők ellen bújtak el.

Még vizsgálják az eset körülményeit, de az első feltételezések szerint belső támadásról lehet szó.Zábul tartomány nagy részét a tálibok tartják ellenőrzésük alatt.

IllusztrációForrás: AFP/Wakil Kohsar

Nincs semmiféle előrelépés az afganisztáni béketárgyalások ügyében, mert az afgán kormány és a tálib felkelők nem tudnak megegyezésre jutni abban, hogy hogyan bonyolítsák le a fogolycserét, és a tálibok továbbra is rendszeresen hajtanak végre támadásokat. Csütörtökön az afgán kormány arra utasította a hadsereget, hogy folytassa a radikális iszlamista tálibok elleni harci cselekményeket.