5,6-os erősségű földrengés pusztított Görögországban szombaton hajnalban. Házak dőltek össze, több helyen földcsuszamlások voltak, és sziklák zúdultak a hegyvidéki utakra.

A földrengés helyi idő szerint szombat hajnal 2 óra 49 perckor pusztított. Az ország északnyugati részén lévő tengerparti város, Parga közelében volt az epicentruma, 10 km mélyen. Sokan álmukból riadtak fel, és azonnal az utcára futottak. 

Megrongálódott épület romjai az északnyugat-görögországi Parga városban a térséget megrázó, 5,6-os erősségű földrengés után 2020. március 21-énForrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Rapakusziszz

A legnagyobb pusztítást egy Parga melletti faluban, Kanalakiban okozta a földrengés, ahol több régi épület is összedőlt, de Pargában is sok épület megrongálódott, kitörtek az ablakok és lehullott a vakolat. Sérültekről nem érkezett hír.

Az erős földrengés előtt néhány órával egy szintén erős, 4,3-as földrengés is volt ugyanitt.

Görögországban nagyon gyakoriak a földrengések, évente akár több száz is lehet, de ezek többsége nem okoz nagyobb károkat.

Megrongálódott lakóépület belseje az északnyugat-görögországi Parga városban a térséget megrázó, 5,6-os erősségű földrengés után 2020. március 21-énForrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Rapakusziszz