Koronavírus: Az olasz áldozatok 99 százalékának más betegsége is volt

koronavírus, bevásárlóközpont, étterem, vírus, üres, Velence, Olaszország
The Rialto Area, one of the six boroughs of Venice looks particularly empty in these days due to the Coronavirus emergency which is effecting Venice and other cities in North Italy on March 5, 2020, in Venice, Italy. Turism in Venice collapsed after the Coronavirus emergency in Italy: the city looks empty, bars and restaurants with almost no clients and no commercial transports boats in the canals around the city center. (Photo by Giacomo Cosua/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz Egészségügyi Intézet a koronavírusos halálesetek 18 százalékát vizsgálta meg, és mindössze három olyan pácienst talált, akinek nem volt más betegsége korábban. A halálos áldozatok átlagéletkora nagyon magas, 80,5 év volt.
Vágólapra másolva!

Olaszországban az új koronavírus halálos áldozatainak 99 százaléka más betegségben is szenvedett, mielőtt elkapta volna a fertőzést – a EpiCentro nevű, vírusüggyel foglalkozó internetes újság írt erről, amelyet egyébként az olasz Egészségügyi Intézet működtet.

Az olasz halálozási ráta jelenleg kiemelkedően magas, a fertőzöttek nyolc százaléka halt meg, ami jóval több más országok átlagánál.

Az olasz Egészségügyi Intézet a koronavírusos halálesetek 18 százalékát vizsgálta meg, és mindössze három olyan pácienst talált, akinek nem volt más betegsége korábban.

A betegek csaknem fele legalább háromféle, 25-25 százalékuk pedig egy vagy kétféle egyéb, súlyos betegségben szenvedett, mielőtt elkapta volna a fertőzést. Mintegy 75 százalékuk esetében magas vérnyomást, 35 százalékuknál cukorbetegséget és egyharmaduknál valamilyen szívbetegséget állapítottak meg korábban.

Az Olaszországban meghaltak 99 százalékénak több betegsége is volt Forrás: AFP/NurPhoto/Giacomo Cosua

A fertőzöttek medián életkora 63 év – ennél az értéknél a fertőzöttek fele fiatalabb, a másik fele pedig idősebb –, de

az áldozatok átlagéletkora 80,5 év.

Érdekesség még, hogy március 17-iki adatok szerint a negyven év alatti áldozatok mind férfiak voltak. Nekik is több krónikus betegségük volt.

Ismét jelentősen nőtt a halálos áldozatok száma

A legfrissebb adatok szerint

Olaszországban szombatra összesen 53 578 ember fertőződött meg a koronavírustól.

A fenti szám a vírusfertőzésben meghaltak, a fertőzésből kigyógyultakat, és a jelenlegi fertőzötteket együtt tartalmazza. Az aktuálisan fertőzöttek száma 42 681. Most, 24 óra alatt 793 ember halt bele a vírusfertőzésbe, ezzel az olaszországi áldozatok száma 4825. A fertőzéstől leginkább sújtott Lombardia régióban 546-an haltak meg egy nap alatt.

Mint ismert, az olasz kormány későn reagált a járványra, már voltak halottak is, de voltaképpen nem fogták fel a veszély súlyosságát.