Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint vasárnap délutánig 3181-re nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma A halottak száma a hivatalos bejelentés szerint kilenc.

Tirol tartományban 643, Felső-Ausztriában 612 esetet diagnosztizáltak; Alsó-Ausztriában 434-en, Bécsben 398-an, Stájerországban 424-en, Vorarlbergben 263-an betegedtek meg, Salzburg tartományban 247, Karintiában 105, a Magyarországgal határos Burgenlandban 55 ember tesztje lett pozitív. 

Ausztriába legkésőbb jövő hét elején 130 tonnányi védőfelszerelés érkezik Kínából; elsősorban védőmaszkok, kesztyűk és védőruházat; 

ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.

Eddig 21 különgéppel több mint 3500 osztrák állampolgár hazatérését segítette az osztrák kormány a koronavírus okozta válsághelyzet miatt - tájékoztatott Alexander Schallenberg néppárti (ÖVP) külügyminiszter.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt vesztegzár alá vont egyik ausztriai falu. Sankt Anton am Arlberg határában megállítanak egy autót rendőrök 2020. március 14-én. A vírus terjedésének megakadályozására több település is karanténba került 14 napra AusztriábanForrás: MTI/AP/Kerstin Joensson

Ez egy "egyedi és bürokráciamentes" lehetőség a külföldön rekedt osztrák turisták számára - szögezte le Schallenberg. A külügyminiszter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy míg sokan saját maguk szervezték meg a hazautazásukat, addig olyanok is vannak, akik egyelőre nem szeretnének hazatérni, vagy az indulás időpontja nem felel meg nekik. A tárcavezető arról is beszélt, hogy jelenleg harmincezer osztrák állampolgár tartózkodik a világ száz különböző országában.

A külügyminisztériumban regisztrált osztrák állampolgárok hazajutását egy új internetes portál segíti. Az erre a célra létesített telefonos forróvonalat a tárca munkatársai kezelik, munkájukat 

az osztrák szövetségi hadsereg 120 katonája segíti. 
Alexis von Hoensbroech, az Austrian Airlines vezérigazgatója arról beszélt, hogy a repülőgépek egyre nehezebben jutnak el a világ különböző pontjaira, mivel egyre több ország korlátozza a beutazást.