Újabb incidens történt a görög-török határon vasárnap, mintegy kétszáz migráns kidöntött egy fát és ezzel megrongálta a Kasztaniesz/Pazarkule átkelőhely közelében a határkerítést - közölte a görög közszolgálati televízió.

A görög biztonsági erők könnygázzal szorították vissza a határon átjutni akaró migránsokat, majd biztosították a helyszínt.
Migránsok tömege indult meg Görögország felé azt követően, hogy február végén Ankara bejelentette: a török hatóságok már nem tartóztatják fel azokat, akik Törökország területéről az Európai Unióba kívánnak menni. Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban többször fenyegetőzött a határok megnyitásával.

Edirne, 2020. március 5. Európába igyekvő illegális bevándorlók a görög-török határ közelében a törökországi Edirne térségében 2020. március 5-én. A török kormány február 28. óta nem tartóztatja fel az Európai Unióba igyekvő migránsokat. MTI/EPA/Erdem SahinForrás: MTI/EPA/Erdem Sahin

Görögország a határvédelme megerősítésével reagált és felfüggesztette a menedékkérelmek befogadását. A görög rendőrség szerint mostanra már csak néhány száz migráns tartózkodik a határ török oldalán.