Kedden 16 órától módosított közlekedési rend lép életbe a magyar-osztrák nemzetközi vasúti forgalomban. A Budapest-Bécs viszonylatban naponta 5 vonatpárt indítanak - olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Kedden a Keleti pályaudvarról már nem indul el Ausztria felé a Semmelweis és a Lehár EuroCity, az ÖBB pedig a 65-ös, a 67-es és a 165-ös Railjet express járatot már nem közlekedteti Magyarország felé.

Koronavírus elleni fertőtlenítés a budapesti Keleti pályaudvaron.Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ausztriában hétfőtől a személyszállító vonatok munkanapokon is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek, a jelenlegi tervek szerint április 13-ig. A Győr és Bruck an der Leitha (Királyhida), illetve Bécs között közlekedő EuRegio járatok menetrendje, útvonala módosult, azaz a kilépő vonatok Bécs helyett Bruck an der Leitháig járnak, illetve egyes járatok átmenetileg egyáltalán nem közlekednek.A GYSEV hálózatán, Sopron térségében továbbra is folyamatos a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése.

A nemzetközi vonatokkal kapcsolatos legfrissebb információk elérhetőek a MÁV honlapján a MÁVINFORM hírei között, valamint a MÁVINFORM Facebook-oldalán.