Több mint 5500 koronavírus-fertőzöttről tudnak Hollandiában

Hollandia, koronavírus, bevásárlóközpont, bolt
Engelen, 2020. március 24. A vásárlók közötti biztonságos távolságra figyelmeztető csíkok egy élelmiszerbolt padlóján a hollandiai Engelenben 2020. március 24-én. Az országban 4749 koronavírusos beteget tartanak nyilván és 213-ra emelkedett az elhunytak száma. MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt 811 új koronavírusos esetet regisztráltak Hollandiában, vagyis ezzel 5560 főre emelkedett a fertőzöttek száma az országban - írja napi összefoglalójában a Reuters.
Vágólapra másolva!

Az országos adatok szerint a halottak száma már eléri a 276-ot, vagyis

63 új halálesetet jelentettek.

Hollandiában számos intézkedést bevezettek már a járvány terjedésének megfékezéséért:

bezárták az iskolákat, éttermeket és betiltották a rendezvényeket.

Szakértők szerint a szigorításoknak hamarosan meglesznek az eredményei, és csökkeni fog az áldozatok, valamint a betegek száma is.

A vásárlók közötti biztonságos távolságra figyelmeztető csíkok egy élelmiszerbolt padlóján a hollandiai Engelenben Forrás: MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar

Az intézkedések szigorítására azért volt szükség, mert az elmúlt napok kellemes időjárása miatt Hollandia népszerű kirándulóhelyei és parkjai megteltek emberekkel annak ellenére, hogy a hatóságok elrendelték, hogy az emberek tartsanak legalább másfél méter távolságot egymástól szabadtéri helyszíneken is, és tartózkodjanak a nem feltétlenül szükséges utazásoktól.