Egy nap alatt több mint 400 ezer önkéntes segítő jelentkezett Nagy-Britanniában

JOHNSON, Boris
London, 2020. március 24. Néptelen a londoni City, a brit főváros pénzügyi negyede 2020. március 24-én. Boris Johnson brit miniszterelnök előző nap elrendelte, hogy Nagy-Britanniában a lakosság mostantól csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében. MTI/EPA/Neill Hall
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt több mint 400 ezer önkéntes segítő csatlakozott Nagy-Britanniában az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó küzdelemhez - mondta szerdán Boris Johnson miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Johnson a Downing Streeten tartott szokásos napi sajtóértekezletén - amelyen most először az újságírók nem személyesen, hanem videokapcsolaton vettek részt - elmondta, hpgy a kormány felhívását követő

24 órában 405 ezren jelentkeztek önkéntes munkára.

Néptelen a londoni City, a brit főváros pénzügyi negyede 2020. március 24-én. Forrás: MTI/EPA/Neill Hall

Matt Hancock egészségügyi miniszter előző nap jelentette be, hogy a kormány 250 ezer önkéntes segítőt toboroz, de már az első nap ennél 155 ezerrel többen jelentkeztek.

Feladataik közé tartozik bevásárlások intézése, gyógyszerek eljuttatása a kijelölt helyekre, páciensek szállítása

megfelelő biztonsági intézkedések mellett, valamint igény esetén telefonos kapcsolattartás a 70 éven felüli, kiemelten védett emberekkel, akiknek a brit kormány előírása alapján 12 hétig nem szabad elhagyniuk otthonaikat.