Egy francia férfi nyolc alkalommal hagyta el engedély nélkül otthonát, ráadásul visszaeső bűnöző, ezért négy hónapos börtönbüntetést kapott – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az LCI francia hírtelevízió beszámolója alapján.

Az LCI szerint a Lyontól 60 kilométerre délnyugati irányban lévő Saint-Étienne településen, Loire megyében egy 35 éves fiatalember sorozatosan megszegte a kijárási tilalmat, ezért a nyolcadik figyelmeztetés után négy hónap börtönbüntetésre ítélték mások életének veszélyeztetéséért. 

A férfi eddig sem volt ismeretlen a hatóságok előtt, többször került összetűzésbe a törvénnyel csalás, lopás, kábítószer-használat, bűnpártolás és bántalmazás miatt, ezért őt  azonnal le is csukták. 

Szintén Loire megyében volt egy hasonló eset, egy 19 éves fiatal tíz alkalommal hagyta el engedély nélkül az otthonát, ő is négy hónapos börtönbüntetést kapott, de neki szerencséje volt, mert a büntetését két év próbaidőre felfüggesztették.

Franciaországban kedden lépett életbe az egészségügyi szükségállapot, melynek értelmében megszigorították a kijárási feltételeket, de ilyen szigorú büntetésre eddig még nem volt példa.